Anasta-logo

VIKEND RETREAT "SVJESNO BIRAM"

 

Predstavljam vam i ujedno vas pozivam na moj prvi vikend retreat. Nakon tri godine djelovanja “Anaste” ohrabrila sam se i uz pomoć prijateljice Sandre Rogić pripremila za vas čudesan trodnevni program u predivnoj prirodi i miru Gorskog kotara.

 

ZAŠTO SVJESNO BIRAM?

Cijeli naš život i kako se osjećamo sa sobom u životu povezan je sa time što svjesno biramo živjeti.
Biramo kako se želimo osjećati, biramo kakvim se emocijama i mislima želimo hraniti, biramo kakvu hranu želimo unositi u sebe, biramo želimo li se kretati i na koji se način želimo kretati.
Ako se ne osjećamo dobro u svom tijelu, isto tako biramo hoćemo li slušati glas koji nas stopira da poduzmemo nešto za sebe i mijenjamo se ili ćemo izabrati slušati onaj glas koji nam šapuće „Kreni“ i želi živjeti sebe.
Sve to i još puno više sami biramo. Jeste li razmišljali o tome?
Moja Sandra i ja, odabrale smo živjeti svjesno i svjesno birati kakav život želimo živjeti te odlučile organizirati naš prvi zajednički retreat „Svjesno biram“ kako bi bile podrška vama na putu vašeg svjesnog odabira življenja sebe.

 
OVAJ RETREAT JE ZA VAS AKO:
-osjećate da vam treba promjena jer se ne osjećate dobro u svom tijelu
-želite, ali ne znate kako doći do željenog osjećaja
-osjećate da u vama nema životnosti
-osjećate se “zaglavljeno” i ne možete se pokrenuti
-mislite da ne možete drugačije
-imate zdravstvenih problema i osjećate da trebate promjenu prehrane i energije u svom tijelu
-želite istražiti svoje tijelo i više se povezati sa njime
-želite provesti 3 dana na živim, biljnim obrocima i osjetiti koje vam dobrobiti/benefite takva hrana donosi
-otvorenog ste uma i želite istraživati kako se možete bolje osjećati
-želite se povezati s prirodom, hodati po šumama i livadama i osjetiti zemlju pod svojim stopalima
-želite biti u društvu divnih i podržavajućih ljudi koji su izabrali i žele isto što i vi
-želite pokloniti SEBI 3 dana samo za sebe i svoje najveće dobro
 
ŠTO ĆEMO RADITI NA RETREATU?
Proučavati, istraživati, tražiti odgovore na gore navedena pitanja kroz osvještavanje povezanosti našega tijela sa emocijama i mislima koje su u nama.
Povezivati ćemo se sa svojim tijelom i osluškivati što nam ono priča. Upravo kroz tjelesne senzacije tijelo komunicira s nama (kad smo sretni gdje to osjećamo, kad smo tužni gdje osjećamo tugu…).
Hraniti ćemo svoje tijelo isključivo živom, biljnom hranom, davati mu pažnju, podršku, ljubav i nježnost.
Promatrati ćemo na koji način su naše emocije i misli povezane sa senzacijama u tijelu te sa nježnošću i ljubavlju prigrliti iste, biti bliže sebi, sa više povjerenja u sebe i voljeti ono što jesmo. Samo tako ćemo biti sretniji i zadovoljniji sobom, manje ćemo se nervirati onime čime smo okruženi i što ne možemo mijenjati. Tako svjesno ŽIVIMO SEBE a to nam daje onaj najvredniji osjećaj – vlastiti mir.
Sve to ćemo istraživati kroz predavanja, radionice i iskustveni rad po principima tjelesno orijentirane psihoterapije, kroz pokret, tjelesno energetske vježbe, disanje, puštanje glasa, ples, hranu koju ćemo unositi u sebe.
Svakodnevno ćemo se kretati šumskim ljepotama Gorskoga kotara s namjerom da se što dublje povežemo sa Majkom Prirodom, tj. svojom unutarnjom prirodnom .
Svi dani retreata će biti začinjeni i svakodnevnim radionicama sirove hrane sa obiljem voća i povrća i prefinim sirovim obrocima i delicijama koje ćemo sami pod mojim vodstvom pripremati.
 
ŠTO ĆETE DOBITI RETREATOM AKO SE PRIJAVITE?
Osjećati ćete se prisutnije i svjesnije u svom tijelu
Osjećati ćete kako pokretanje tijela utječe na kvalitetu vaših misli, emocija, energije
Osjećati ćete se vitalnijima i zdravijima
Postati ćete svjesniji sebe i svojih potreba
Približiti ćete se svojem autentičnom JA koji može biti što god želi
Produbiti ćete disanje, utišati um i pronaći mir u sebi
 
VODITELJICE RETREATA: PETRA KRIŽAIĆ I SANDRA ROGIĆ
TKO SMO MI ?
Nas dvije, Petra i Sandra, smo tu da vas podržimo u vašem svjesnom odabiru življenja, da dijelimo naša znanja i iskustva o povezanosti tijela, uma, emocija i duha, što i same živimo.
Svaka od nas ima svoj Put, ali nas povezuje entuzijazam te volja, želja i otvoreno srce za stalnim istraživanjem i učenjem te življenjem autentične SEBE u skladu sa Prirodom.
 
Petra Križaić
„Bila sam dugogodišnji zdravstveni radnik, farmaceut sa stažem od preko dvadeset godina u ljekarništvu. Cijeli sam život posvetila savjetujući ljude kako doći do zdravog tijela.
Nakon što mi medicina i farmacija nisu mogle dati odgovore i rješenja za moje vlastite zdravstvene probleme, sama sam počela istraživati i na sebi primjenjivati pravila Prirodne higijene uz živu, biljnu prehranu. Prije pet godina počeo je moj put promjene prehrane i tranzicije na sirovu, živu, biljnu prehranu. Danas se hranim isključivo biljnom hranom, pretežito voćem.
Promjenom prehrane iscijelila sam svoje tijelo, osvijestila sam svoje emocije, pronašla sam mir, hrabrost i veselje u sebi i prepoznala sam iskonsku bit svojeg postojanja kao ljudskog bića.
Hrana me promijenila izvana i iznutra. Spoznala sam duhovnu dimenziju svog postojanja i to mi je iskustvo jedno od neprocjenjivih stvari u mom životu.
Na sebi sam se uvjerila da mi ništa izvan mog tijela ne može dati zdravlje. Zdravlje dolazi isključivo iz stanja našeg tijela, našeg „terena“ i stupnja njegove zatrovanosti. Nakon što sam promjenom prehrane uspjela iscijeliti svoje zdravstvene probleme i to isto, veoma uspješno savjetovati drugima, nisam više nalazila razloga ostajati u zdravstvenom sustavu.
Nakon otkaza i odlaska s pozicije voditelja ljekarne otvorila sam vlastiti obrt za savjetovanja, svoju “Anastu” i danas radim s ljudima koji žele promjenom prehrane i radom na sebi preuzeti svoje zdravlje u svoje ruke.
Radim individualna savjetovanja i detox programe s klijentima koji traže pomoć i rješenje za svoje zdravstvene probleme u promjeni prehrane i životnih navika.
Organiziram radionice sirove hrane i radionice upoznavanja samoniklog i jestivog bilja.
Vodim grupe i online programe preko društvenih mreža učeći ljude Prirodnoj higijeni i prirodnoj prehrani.
Iako sam po struci magistra farmacije (završen Farmaceutsko-biokemijski fakultet) , danas radim kao specijalist regenerativne detoksikacije (certifikat International school of detoxification) i naturopat (edukacije kod dr. Johna Fieldera, dr. Roberta Morsa).
Pohađala sam mnoge radionice, predavanja i programe na temu detoksikacije, naturopatije, Prirodne higijene, aromaterapije, završila sam 2. stupanj Reiki Usui, nekada se bavila ashtanga jogom i to me sve dovelo do ovoga gdje sam i kakva sam danas.
Posvećena sam vlastitom duhovnom rastu pa mnogo boravim u prirodi i u šumama povezujući se s prirodom. Osvijestila sam koliko je priroda moćna, koliko može transformirati našu energiju i iscijeliti nas na i drugim razinama osim fizičke.”
 
Sandra Rogić
„Imam dugogodišnje iskustvo rada na osobnom razvoju po principima tjelesno orjentirane psihoterapije povezivanja tijela-uma-emocija. Tako i danas živim.
Moj put rada na sebi počeo je davnih dana osvještavanjem što mi tijelo priča i želi reći kroz tjelesne senzacije (nelagode, pritisak, bolove i na kraju dijagnozu) , slušanjem što mi govori i koje poruke šalje te na mojim beskompromisnim „otvaranjem“ sebe, radom na strahovima i ostalom paletom potisnutih osjećaja zadržavanih u tijelu godinama. Rasterećenjem tijela od takvih emocija, kroz razne alate tjelesno orjentirane terapije, počela sam dolaziti i spajati se sa svojom prirodnom, autentičnom Ja. A to činim i danas i živim život sa puno više ugode bivanja u vlastitom tijelu nego nekada ranije, unutarnjim zadovoljstvom i sa većim mirom u sebi, za mene najvažnijim osjećajem.
Želja i namjera mi je motivirati i inspirirati ljude, biti podrška na njihovom putu osvještavanja povezanosti emocija i misli sa senzacijama u tijelu s ciljem da ga rasterete, olakšaju te se lakše kroz tijelo povežu sa svojim istinskim, autentičnim Ja punim ljubavi, svjetlosti, životnosti, vitalnosti, slobode življenja života.
Na tom putu kombiniram razne tehnike i znanja te praksu koju sam stekla kroz 6 godišnju edukaciju za tjelesno orjentiranog integrativnog terapeuta u CIR-u (CIR-Centar za integrativni razvoj, prvi internacionalni akreditirani trening institut za tjelesno orjentiranu psihoterapiju od EABP), te raznim praksama i edukacijama: 1.stupanj ALH, Tečaj klasične masaže, Access bars praktičar; niz iskustvenih radionica, intenziva, Masterclassova, Detox programa.
Asistirala sam na radionicama osnivačima CIR-a; držala predavanja na temu “Nemoj se sramiti pokazati svoje osjećaje” i “Kako si”; vodila ZOOM radionice na temu osvještavanja povezanosti tijela, emocija, uma; organiziram retreatove na temu Svjesnog (po)kretanja; vodila sam grupu za otkrivanje glasa, radionice psihodinamičkih vježbi koje pomažu doći do osjećaja koje u tijelu zadržavamo; radim u pomorskoj agenciji, dipl.oec.
Zadnje 4 godine proučavam i otkrivam moć voća i biljne prehrane (70% sirove) te njen utjecaj na laganiji, mirniji, opušteniji, svjesniji, bolji osjećaj sebe.
Trenutno sam u praksi svjesnog funkcionalnog disanja i otkrivam blagodati utjecaja na moj život prvenstveno na stišavanju analitičkog uma i povezivanja sa mirom u sebi te bivanja u takvom stanju.
Obožavam Prirodu koja mi je velika inspiracija te bivanjem u njoj i povezujući se sa Njom povezujem se sa svojom autentičnom prirodom. Često dijelim ta svoja iskustva sa ljudima te volim pozivati ljude da što više borave u Njoj i osjete njene blagodati. Jer, priroda i mi smo jedno!”
 
DATUM I MJESTO ODRŽAVANJA VIKEND RETREATA
17.05.- 19.05.2024., Japodi boutique hotel, Sunger kraj Mrkoplja
https://japodi.com/
 
KRATKI PROGRAM VIKEND RETREATA
-dolazak i smještaj 17.05. do 9:30 (postoji mogućnost dolaska 16.05. u poslijepodnevnim satima uz nadoplatu jednog noćenja)
-početak programa retreata 17.05. u 10 sati
-završetak programa retreata 19.05. do 17 sati
 
CIJENA:
Cijena iznosi 360 eura i uključuje:
-2 noćenja i smještaj u dvokrevetnim ili trokrevetnm sobama sa bračnim ležajem u prekrasnom goranskom boutique hotelu „Japodi“
-boravišnu pristojbu
-sve obroke za vrijeme retreata izrađene isključivo od sirovih, svježih, živih, biljnih namirnica
-stalno dostupno svježe voće u neograničenim količinama
-sve radionice i predavanja pod stručnim vodstvom Petre Križaić i Sandre Rogić
Cijena ne uključuje prijevoz (moći ćete ga dogovoriti preko zajedničke WhatsApp grupe gdje ćemo vas povezati međusobno).
 
PRIJAVE:
Prijave su obavezne isključivo na mail svjesnobiramsp@gmail.com
Prilikom prijave navesti svoje osobne podatke i broj telefona kako bismo vas mogli kontaktirati.
Za rezervaciju mjesta potrebna je uplata akontacije odmah po prijavi u iznosu od 90 eura. Akontacija je nepovratna. Detalje za uplatu akontacije dobiti ćete nakon prijave.
Ostatak iznosa može se platiti u dvije rate, prva rata do 10.04.2024 a druga rata do 03.05.2024
U slučaju otkazivanja dolaska akontacija je nepovratna. Ako je razlog otkazivanja opravdan iz medicinskih razloga (uz priloženu liječničku dokumentaciju) u mogućnosti smo vam vratiti iznos uplaćenog novca umanjen za iznos akontacije.
Prvi prijavljeni mogu birati smještaj po sobama koje su dvokrevetne ili trokrevetne. Ne postoji smještaj u jednokrevetnim sobama osim ako ćete naći svoj vlastiti smještaj izvan hotela u blizini mjesta retreata.
S obzirom na ograničeni broj mjesta preporučam vam da se što prije prijavite kako biste rezervirali svoje mjesto na ovom jedinstvenom retreatu!
 
Sandra i ja se iskreno veselimo vašem dolasku  i s ljubavlju vas očekujemo!
 
Vaša Petra-Anasta

Podijeli objavu